Deze raskapitalist legt uit hoe je eenvoudig je bedrijf vergroent

Green energy

I’m a small business owner. Isn’t combating climate change a job for big companies?

Als ondernemer kun je je business gemakkelijker vergroenen dan je denkt. Acht prangende vragen over duurzaam ondernemerschap, beantwoord door een overtuigd kapitalist.

Klimaatverandering is een mondiaal probleem, dat een gigantische inspanning vergt om te voorkomen. Soms is het alsof je als individu de bomen door het bos niet meer kunt zien, maar toch geldt: alle kleine beetjes helpen. Dus ook de bijdragen van jouw onderneming.

Videoreeks

Echter, waar begin je? De journalisten van Harvard Business Review vroegen het aan de zelfverklaard overtuigd kapitalist Andrew Winston, een publicist en internationaal bekend adviseur in groen zakendoen. Je business vergroenen klinkt immers gemakkelijker gezegd dan gedaan: het vergt serieuze investeringen en wat als klanten liever voor een goedkoper, niet-groen product gaan?

Deze en zes andere vragen over groen kapitalisme beantwoordt Winston in een zeer aan te raden videoreeks, die het zakenblad afgelopen vrijdag online zette. Hierboven delen we één van de antwoorden van Winston met je. Bekijk vooral ook de andere video’s en laat je inspireren om jouw bedrijf te vergroenen.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl