De CFO van nu is lang niet alleen meer bezig met cijfertjes

manager, cfo

Het beroep van de CFO wordt diverser. Naast het doen van financiële rapportages blijken veel CFO’s ook bezig te zijn met strategisch werk en trendanalyses, zo blijkt. Handig om te weten voordat je je eerste CFO aanneemt.

Wie dacht dat een CFO alleen bezig is met financiële zaken, heeft het mis. Maar liefst 41 procent van alle moderne CFO’s houdt zich naast cijferwerk bezig met andere zaken. Zoals? Strategie, organisatorische transformaties en zelfs technologische trends, zo blijkt.

Veranderend beroep

In onderstaande infographic van innovatiewebsite Ractonteur zie je dat het beroep van de CFO aan het veranderen is. Het wordt diverser. De reden hiervoor zou liggen in het feit dat technologie delen van het rekenwerk van de CFO heeft overgenomen, waardoor deze meer tijd heeft voor andere taken.

Zoiets als anticiperen op technologische trends en strategie is een logisch gevolg van deze gedeeltelijke automatisering van het CFO-vak. Neem je dus je eerste CFO aan, wees je er dan bewust van dat er aan een CFO anno 2019 andere eisen worden gesteld dan pakweg 10 jaar geleden.

CFO

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl