Dit zijn de 10 meest innovatieve economieën ter wereld

Seoul innovatieve cultuur door Steven Roe

Dachten we dat we superinnovatief waren in Nederland, blijken we niet eens in de top 10 meest innovatieve economieën ter wereld te staan. 

Innovatie, het is een buzzword eerste klas, maar lang niet ieder land heeft het. Voor wie dacht dat we met kikkerland ‘BV Nederland’ – iew, jeukjargon – extreem innovatief waren, komt van een koude kermis thuis: we staan niet in de top 10 meest innovatieve landen ter wereld.

Toegegeven, we staan er nét buiten, maar wie goed kijkt ziet dat we ook nét iets minder innovatief zijn dan België, terwijl je onze sympathieke zuiderburen dan weer nooit hoort over de BV België. Wij bedoelen maar. In onderstaande infographic, recent gedeeld door zakenblog Visual Capitalist, zie je welke tien landen het meest innovatief zijn. Zij zijn productief, bezitten veel patenten en spenderen veel kapitaal aan research & development (R&D).

Zuid-Korea

Moeder aller innovatieve landen is niet de VS, maar Samsung-land Zuid-Korea. Dit land staat in het lijstje op nummer 1, gevolgd door Duitsland en, jep, Finland. Met andere woorden: Rutte en co, als jullie wat willen, maak dan spoedig werk van de mooie startup-plannen die Mona Keijzer recent opstelde.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl