Dit zijn de grootste energiebronnen ter wereld

De successen van Zonnepanelendelen en Elon Musk bevestigen het nog maar eens: met oplossingen voor groene energie zijn mooie businessmodellen te maken. Maar hoe wordt onze energie en elektriciteit eigenlijk opgewekt?

Dataplatform Information is Beautiful besloot eens in de cijfers te duiken en dat leverde onderstaande infographic op. Kolen zijn op dit moment de grootste leverancier van elektriciteit, met 38 procent van het totaal. Hier valt dus nog een wereld te winnen, willen we de klimaatdoelen behalen.

Innovatiegolf

Zonne-energie is, zoals we allemaal weten, een voorbeeld van schone, hernieuwbare energie. De innovaties in de branche gaan razendsnel: hebben we net allen zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, komt de volgende innovatiegolf van zonneceldakpannen al opzetten. Zowel Musk’s bedrijf Solar City als het Nederlandse bedrijf Zep zijn actief in deze branche.

Volgens het dataplatform voorzien zonne-energie-technieken dagelijks 268.935.081 mensen van energie. Het potentieel ligt met 46.906.060.121 aanzienlijk veel hoger – wat heet een groeimarkt.

Foto boven: Getty.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!