Zo ziet de circulaire economie eruit

Door in te zetten op circulaire businessmodellen kun je als ondernemer flinke besparingen bewerkstelligen. Bespaard kapitaal kun je weer investeren in nieuwe activiteiten. Zo ziet de circulaire revolutie eruit.

Al is het een lange weg, we gaan van een lineaire naar een circulaire economie. In de lineaire economie produceren we producten, die we gebruiken en die uiteindelijk afval opleveren. De circulaire economie werkt in een circel, als een kringloop: nadat we iets hebben geproduceerd en gebruikt, recyclen we het en gebruiken we de grondstoffen om nieuwe producten van te maken. Het idee is dat de schaarse grondstoffen van de aarde hierdoor minder belast worden.

Met dit circulaire model valt veel geld te verdienen, schatten analisten. Jaarlijks zou het model, voilledig geïmplementeerd, de wereld zo’n 600 miljard euro aan besparingen kunnen opleveren. Al het kapitaal dat door beparingen overblijft, kunnen ondernemers weer investeren in nieuwe activiteiten. In onderstaande infographic van zakensite Visual Capitalist zie je hoe de transitie van lineair naar circulair verloopt. Is jouw bedrijf al circulair-proof?

Circulaire economie (infographic)

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!