Igor Kluin praat met Branson over financiering Qurrent

Qurrent - de startup van Igor Kluin - kreeg ongekende vaart na het winnen van de Picnic Green Challenge. Zelfs Richard Branson is onder de indruk en denkt na over investeren. "Vorige week zat ik in Londen om te praten over financiering"

Een kleine honderd MVO'ers genoten woensdag in Hotel de Goudfazant aan het Amsterdamse IJ van de Sprout MVO-lunch. Hoofdgast Igor Kluin presenteerde zijn onderneming Qurrent en zijn Q-box. En sprak over het fragiele succes van zijn onderneming.

 

Geen garantie

Volgens Kluin is hij ‘de eerste energieleverancier die geen energie levert'. Zijn onderneming rust op twee pijlers: Huishoudens die zelf energie gaan opwekken en de Q-box - het apparaat dat de stroomopbrengst en het stroomgebruik van de deelnemende huishoudens monitort en verdeeld tussen huishoudens. Binnenkort start de eerste pilot bij vijftig huishoudens.

 

Kluin ziet de pilot met vertrouwen tegemoet. Sinds hij de Picnic Green Challenge won, heeft hij niet te klagen over interesse. Toch wijst hij er op dat zijn investeerders nog geen gegarandeerde hit in hun handen hebben. "De kans is aanwezig dat het alsnog mislukt." Onder de geïnteresseerden Richard Branson. "Vorige week zat ik nog met zijn investeringsmaatschappij om de tafel in Londen."

 

MVO

Kluin kan de term MVO niet meer horen. "Iedereen gaat er maar mee aan de haal. Laten we MVO maar gewoon ondernemen noemen en de rest asociaal ondernemen."

 

Ondanks zijn afkeer kleeft de term aan hem vast. Zorgen om het milieu zorgden ervoor dat hij zijn reclamebureau verkocht en Qurrent startte. Tijdens zijn presentatie laat hij een deel van de milieudocumentaire zien 'die zijn leven heeft verandert'.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!