Jonge Nederlandse ondernemers genomineerd

De twee Nederlandse ondernemers Robert van Gaal en Wouter Broekhof zijn door de lezers van het Amerikaanse blad BusinessWeek genomineerd voor Europe’s Young Entrepreneurs. Deze verkiezing vindt voor de tweede keer plaats en zet veelbelovende ondernemers onder 25 jaar in de spotlight.

De jonge ondernemers Robert van Gaal (22) en Wouter Broekhof (23)  richtten dit jaar in mei Wakoopa op en konden door een investering van 150.000 euro van investeringmaatschappij DCIF hun sociaal netwerk Wakoopa opzetten. Wakoopa is een online sociaal platform voor software gebruikers. Op deze manier kunnen ervaringen over programma’s worden uitgewisseld. “Het is de bedoeling de software industrie hiermee te vernieuwen. Gebruikers van het online platform hebben zo meer inzicht welk programma het meest geschikt is voor bepaald gebruik. Voor andere consumenten is het makkelijker om een keuze te maken”, zegt van Gaal op marketingfacts.nl. 

Het is de tweede keer dat Nederlandse ondernemers in de prijzen vallen. Winnaar van vorig jaar, Ben Woldring, wist toen de titel te veroveren met meer dan een kwart van de stemmen. Deze internet ondernemer richtte op 13-jarige leeftijd de vergelijkingssite bellen.com op. Hiermee werd hij groot. Op deze site gaf Woldring een helder overzicht van de verschillende tarieven voor vast bellen. Later voegde hij er ook tariefoverzichten voor mobiel bellen aan toe. De site werd een gigantisch succes. Na een jaar volgden de sites belwijzer.nl en internetten.nl. Ook hier werden tarieven vergeleken.

De andere Nederlander die vorig jaar in de prijzen viel, was Lars Duursma, voormalig wereldkampioen debatteren. Duursma werd toen derde. De debatteerkoning gebruikte zijn discussie vaardigheden om expertisecentrum Debatrix op te zetten. Dit centrum is gespecialiseerd in het organiseren van debatten en het geven van coaching en advies.

De genomineerden kunnen bekeken worden op de website van BusinessWeek. Ook kan hier gestemd worden op de kandidaten. In november zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!