Met deze 8 tips haal je alles uit je Spotify-account

Kiezen tussen de miljoenen nummer die Spotify je aanbiedt kán een lastige opgave zijn. Daarbij komt dan nog een overkill aan mogelijkheden. Met deze 8 tips haal je het meeste uit je account. 

1. Pauzeer de pauzes

Weinig zo irritant als je muziek luistert dan een melding van je telefoon waardoor de muziek stilvalt. Voor de iPhone gebruiker is dit euvel snel opgelost: gooi de switch om naar stil en je kunt genieten van de deuntjes zonder die irritante mail en whatsapp-meldingen. Als ook dat nog niet genoeg is dan kun je de niet storen-instellingen aanpassen in het instellingen-menu. 

Voor telefoons met Android wordt het lastiger. Meestal zal je telefoon naar ‘trillen’ zetten genoeg oplossing bieden. Maar doordat er zoveel verschillende telefoons gebruik maken van het besturingssysteem kan ook die knop geen soelaas bieden. Daarvoor is de app Don’t Pause gemaakt. Nog gratis ook. 

2.Auto-genereer een alternatief voor je playlist

Je kunt natuurlijk al je eigen afspeellijsten samenstellen. Duurt even, maar dan heb je ook een lijst met alle nummers die je goed vindt - en dus ook al kent. Om alternatieven voor die overzichten te maken kun je het halve internet afzoeken naar de meest hippe muziek uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika die precies in jouw smaak valt. Je kunt ook in de playlist rechitsbovenin klikken op de driepuntjes en vervolgens ‘Ga naar Radio’ selecteren. 

Met de radio-functie genereert Spotfiy een nieuwe lijst voor je. Die is gebaseerd op het DNA van de muziek waar je net vandaan komt. 

3. Op verschillende apparaten muziek delen

Afhankelijk van de muziekaanbieder die je vrienden gebruiken kan het lastig zijn om nummers te delen. De app Songl.ink lost dat probleem voor je op. Je tikt de naam van een nummer in in de app en Songl.ink maakt een link voor je aan die op alle aanbieders en apparaten werkt. Dit werkt wel uitsluitend bij losse nummers, niet voor albums of afspeellijsten. 

4. Afspeellijst voor groepen

Of je nu met je bedrijf een gemeenschappelijke afspeellijst wil hebben voor op kantoor. Of dat je met vrienden van dezelfde muziek houdt en elkaar via één overzicht op de hoogte wil houden. Om tal van redenen kan het handig zijn om samen in één lijst te kunnen werken. 

Dat kan gelukkig heel makkelijk. Klik in je afspeellijst rechtsbovenaan en selecteer ‘Gezamenlijk maken’. Nu kan ieder ander ook in de afspeellijst werken. Om veranderingen aan te kunnen brengen moet de ander ook je lijst volgen. 

5. Herproduceer je favoriete albums

Vind je dat de nummer volgorde van je favoriete album nét niet klopt? Of begrijp je eenvoudigweg niet waarom The Beatles' Lovely Rita op Sgt. Peppers Lonely Heartsclub Band terecht is gekomen? Wij op de redactie in ieder geval niet. Maar je kunt het heel eenvoudig aanpassen. 

Op de schermvullende weergave van één van de nummers op je telefoon is het album veranderen kinderspel. Klik rechtsboven op het hamburger-icoon(drie liggende streepjes) en je kunt de nummers één voor één verplaatsen óf verwijderen. 

6. Luister ook naar de muziek die niet op Spotify staat

Toegegeven: de bekendste gaten in Spotify’s muziekbibliotheek zijn de afgelopen jaren gedicht. Toch zijn er zeker nog nummers niet te horen. Zo weigert Adele om haar nieuwste album, 25, op de streamingsdienst aan te bieden. Toch kun je ook 25 via de dienst beluisteren. Upload het album op je computer en importeer de muziek (bestand, afspeellijst importeren) in het programma. Nu kun je op al je apparaten ook naar Adele’s nieuwste plaat luisteren. 

7. Zoek subgenres

In de genres en stemmingen-pagina heb je een wel heel ruw overzicht van verschillende muziekstijlen. Dit kan - vele malen - specifieker. Heb je bijvoorbeeld zin om te luisteren naar hiphop uit de jaren ’90? Type in de zoekmachine ‘genre:hiphop Year:1990-1999”. De dienst werkt nog niet altijd perfect, maar hiphop uit 1989 is toch ook niet erg?

8. Offline luisteren

Ook zonder internetverbinding kun je luisteren naar je favoriete nummers. Tik voordat je in het vliegtuig stapt of die 4G-loze hoek van het land bezoekt de functie ‘Offline Beschikbaar’ aan. Die knop vind je in de 'mijn bibliotheek’ functie. Hiermee download je alle muziek die onder je albums en afspeellijsten staat direct naar je telefoon. Wel eerst even die overdaad aan foto’s verwijderen: deze optie neemt veel geheugen in beslag. 

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!