Online brainstormen

Gebrek aan inspiratie? Of heeft u net een fantastisch idee bedacht maar nog behoefte aan feedback? Neem eens een kijkje op ideeën-sites.

Je kunt natuurlijk stil in een hoekje je eigen briljante brainwave verder gaan uitdenken. Een uitvinder van het type Jan Sloot, zal dat ook zeker doen. Bang als hij is dat iemand met zijn idee aan de haal zal gaan. De initiatiefnemers van de Why Not Open Source Movement, twee professoren van Yale, dachten daar anders over en maakten een site waarop volop gediscussieerd wordt over nieuwe ideeën zoals een nieuwstikker voor tijdens reclames.
Minder uitgebreid en zonder forum maar wel met een duidelijkere selectie op kwaliteit is Idea-a-Day. Op deze site van David Owen verschijnt sinds augustus 2000 elke dag een nieuw idee. Een van de topideeën (top 10, day 49) hier is: geef stemmers de kans om in plaats van voor tegen een kandidaat te stemmen.
Of ziet u meer toekomst in een Panic Pin of in een open-source bank? Wie liever wil brainstormen met Nederlandse ondernemers kan hier terecht.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!