Recruiter wordt softwaremaker

Start-up Recruity.com wil werving & selectiepartijen helpen. Ze betreedt per 1 maart de markt voor recruitmentsoftware met een open source alternatief. "Het kan de Firefox onder recruiters worden."

 

Recruity.com, een joint-venture van werving & selectiebureau Search & Co en IT-bedrijf Intermesh, zegt ondernemers in de recruitmentbranche een ‘goedkoop' alternatief te gaan bieden voor de software die nodig is bij werving en selectie.  "Er zijn zo'n 50.000 werving en selectiebureaus in Nederland, die allemaal zo'n 5000 euro per jaar kwijt zijn aan sofware. Bij ons betalen klanten eenmalig 2500 euro en nog eens een fee van 500 per jaar om voor de upgrades," zegt Maurice van Uden, algemeen directeur van Search & Co en initiatiefnemer.

Van Uden zegt ook een duurdere full service variant te zullen aanbieden. Snel rijk denkt hij er echter niet van te worden. Van Uden: "We willen zien of het gaat lopen. We houden er in onze ramingen geen rekening mee dat het bijdraagt aan de omzet dit jaar."


Vrije broncode

De broncode zou vrij te beschikking staan van anderen. Van Uden: "We waren ontevreden over de aanbieders van software in onze branche. We hebben toen Intermesh, die al projectmanagementsoftware maakte voor ons, de opdracht gegeven om via hun opensourceplatform een recruitmentvariant voor ons te ontwikkelen. We draaien er nu zelf een jaar op. En nu willen we de rest van de branche ervan laten profiteren."

De huidige markt zou momenteel "potdicht zitten". Er zouden slechts een aantal aanbieders (ondermeer namen als Otys, Carerix, Connexys, Cats) zijn die geen oog hebben voor de kleinere afnemers, waar Van Uden zich met Search & Co (omzet van 5 miljoen euro) ook toe rekent. "Er zitten in de software vaak dure, overbodige functionaliteiten en als je eens een wens hebt, dan word je als kleine ondernemers niet gehoord."


Concurrenten

Van Uden speelt met Recruity.com zo wel een beetje zijn concurrenten in de kaart. "We zien het niet als een risico. We willen onder het motto van samen sterk de markt opengooien. Misschien gaat het lopen en kan ik binnenkort iets anders gaan doen dan recruiten."

Er zouden tot nog toe geen noemenswaardige investeringen mee gemoeid zijn. Van Uden zegt de ontwikkeling van Recruity.com zelf gefinancierd te hebben "uit het interne IT-bugdet" en in de joint-venture is alleen iets gedekt voor de "running costs". Van Uden: "We moeten straks misschien iemand inhuren voor het onderhoud."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!