Sprout kiest talentvolste jonge ondernemers

Patatgeneratie? Nee. Steeds meer jongeren kiezen voor ondernemerschap, en een snelle groei vinden ze daarbij zeer belangrijk. Sprout koos uit een lange rij nieuwe ondernemers 25 veelbelovende jongeren, niet ouder dan 25 jaar.

Jong, ambitieus en entrepreneur. Voor het tweede achtereenvolgende jaar selecteerden we de 25 meest talentvolle ondernemers onder de 25 jaar. Opvallende feiten: de jongste is 15, de meest succesvolle draait een jaaromzet van 6 miljoen euro en bijna eenderde van de ondernemers komt niet uit de Randstad.

 

De slechts 15-jarige Douwe Visser geeft computercursussen, repareert computers en wil ze ook online gaan verkopen. Daarmee draait de Fries nu al 50.000 euro per jaar. Visser: "Ik heb al een paar keer een overnamebod gehad, maar houd het af." Adriaan Mol (23), familie van Volmac-oprichter Jan en Lost Boys-topman Michiel, houdt zich bezig met microbetalingen en is goed voor een indrukwekkende jaaromzet van 6 miljoen euro. Mol: "Ik verkoop het bedrijf over twee jaar."

 

Bakker

Ander opmerkelijk jong talent is de 24-jarige Sharon Kok die touroperator AWOL overnam toen haar baas overleed door een val in de badkamer. Ook opvallend is Naomi Gelderblom (18) die op 16-jarige leeftijd de bakkerij waar ze werkte kocht en begin dit jaar ook de slecht draaiende supermarkt van de buren inlijfde.

Woldring

Meest bekende op de lijst is ongetwijfeld Groninger Ben Woldring, die op zijn 22e al bijna een veteraan is. Sinds zijn 13e is Woldring bezig met vergelijkingssite Ben.com. Inmiddels heeft hij acht mensen in dienst en ‘een miljoenenomzet die elke twee jaar verdubbelt'. Wellicht minder in het oog springend, maar wel veelbelovend zijn Wouter Broekhof (23) en Robert Gaal (22) van Wakoopa. Dat is een sociale netwerksite waar mensen contact leggen op basis van hun softwaregebruik. Volgens zakenblad BusinessWeek een van de meest veelbelovende start-ups van Europa.

 

Lees het volledige artikel '25 onder de 25' na de klik.