Verhagen wil andere aanbestedingsregels

Minister Verhagen vindt dat kleine bedrijven makkelijker moeten kunnen doorgroeien naar grote beursgenoteerde bedrijven. Hij wil dit onder andere realiseren door aanbestedingsregels te wijzigen zodat kleine bedrijven meer kans maken op overheidsopdrachten.  

Dat zegt Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in een interview met Nu.nl. Verhagen vindt dat er nu ´oneigenlijke voorwaarden´ gesteld worden waardoor kleine bedrijven buiten de boot vallen. Hij stelt dat opdrachten van de overheid vaak geclusterd worden en dat kleine ondernemers dan moeilijk kunnen meedingen omdat ze schaalgrote missen.

Lastendruk

Ook wil Verhagen de administratieve lastendruk van bedrijven fors gaan inperken en een automatische vergunningverlening invoeren voor als de overheid te laat op de aanvraag reageert. Verder komt er een fonds waarbij ondernemers krediet kunnen krijgen. Dit komt in de plaats van subsidies die innovatie moeten stimuleren. Verhagen is van mening dat een ondernemer innoveert omdat hij gelooft in zijn product en niet omdat hij de subsidie ontvangt.
 

Dit voorjaar komt Verhagen met de nota bedrijvenbeleid waarin zijn plannen verder uitwerkt worden. Lees hier het hele interview met Verhagen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!