Inspiratie en wijsheid

Voor wie dat niet wist: ik ben gek op inspirerende quotes en oneliners. Ik put daar dagelijks onvoorstelbaar veel inspiratie en wijsheid uit. Inspirerende quotes helpen mij beter te worden in mijn werk. Dit zijn de tien quotes die mij het meest inspireren:


1. “Do everything 100%: work hard, play hard, rest hard.” Tip van een Amerikaan, op een duiktrip, tijdens mijn burnout in 2000. Leef in het nu. Doe alles dus 100%. En maak dus ook regelmatig tijd voor 100% sport, gezin of rust.

2. “Work on the business, not in the business.” Gouden ondernemerstip van Anthony Robbins in Las Vegas in januari. Veel ondernemers zitten te veel in de details en vergeten te ondernemen. Werk dus aan je business en niet teveel in je bedrijf.

3. “We are human beings, nót human doings!” Een advies van mijn coach Birgitte Sumner. Net als veel ondernemers ben ik altijd bezig. Terwijl het juist extreem productief is om af en toe gewoon even niets te doen; te zijn…

4. “Als je focust op kosten gaat de kwaliteit omlaag; maar als je focust op kwaliteit, gaan de kosten omlaag.” Gerco Rietveld, schrijver van het managementboek van het jaar "- Inkoop een nieuw paradigma - legt hét probleem van de meeste bedrijven bloot. Mijn boek Iedereen ondernemer was ook genomineerd. Als je van iemand verliest, is dat niet voor niets. Dus wilde ik graag leren van deze visionair.

5. “Invest in customer experience and culture. Not in marketing." Tony Hsieh van Zappos is duidelijk niet voor niets de meest klantcentrische ondernemer ter wereld. Deze extreme strategie vraagt lef.

6. “Culture eats strategy for breakfast.” Tom Wujec, de man achter vele innovaties bij Pixar, weet dat je alleen een geloofwaardige klantgerichte beleving kunt creëren als de cultuur om dit te bereiken in je dna verankerd is. Authenticiteit bepaalt je succes.

7. “Regels mogen nooit een excuus zijn voor slechte klantenservice; ook mogen ze geen hindernis vormen voor uitstekende service.” Sir Richard Branson weet als geen ander dat rebels zijn loont. Hij is voor mij onsterfelijk omdat hij dit gedrag ook onder zijn medewerkers durft te stimuleren en belonen.

8. “Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.” Winston Churchill wist het al: fouten zijn leermomenten. Wie geen fouten maakt, maakt bijna niets.

9. “Behandel anderen niet zoals jij zelf behandeld wilt worden, maar behandel ze zoals zij graag behandeld willen worden!” Zo zette Robbert Benninga mij en plein public eens op mijn nummer. Hij had gelijk. Klantcentrisch denken en werken begint bij inlevingsvermogen.

10. “You cannot discover new oceans, unless you have the courage to lose sight of the shore.” Dit staat op een poster die ik van mijn overleden compagnon Simon heb gekregen. Need I say more?


Deze quotes hebben mij geinspireerd. Ken jij ook inspirerende quotes en oneliners? Mail ze naar arko@sprout.nl of tweet ze naar @arkovb. Ik wens je veel inspiratie!

Arko van Brakel was aanwezig op Sprout ChallengerDay 2010. Hier deelde hij het ondernemersboek van het jaar uit en was hij onderdeel van de jury van de Challenger van het Jaar verkiezing.

 

>> Bestel het luisterboek van Arko van Brakel: "Iedereen ondernemer, ondernemerschap als levensstijl"

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!