Business Boost (1): AMS verdriedubbelt omzet

AMS maakt producten in China voor westerse bedrijven. De onderneming is genomineerd voor de Sprout Business Boost wedstrijd. Robert Schliekelmann heeft grootse plannen voor AMS: "In twee jaar tijd verdriedubbelen we de omzet."

In onze groeiplanwedstrijd Business Boost strijden nog tien ondernemingen voor een investeringsbijdrage van 50.000 euro. Eén van die tien is AMS Group.


AMS is in 2003 opgezet door Bart Bakkum en Simon Masters. Directeur en mede-aandeelhouder Robert Schliekelmann stapte in 2005 in.

 

De outsourcing van westerse producten is in trek. Sinds deze zomer richt AMS zich ook op de ontwikkeling van nieuwe metaal en kunststofproducten. Samen met industrieel ontwerpbureau Van Berlo Studio’s bouwen de drie ondernemers aan de ontwikkelingsfase van nieuwe producten. Zo wil AMS de volledige keten gaan verzorgen, van industriële ontwerpfase tot eindproductie.

Schliekelmann: "De belangrijkste groei is te halen bij de manufacturing in China. Door de integratie van ontwikkeling en productie kunnen we een nog groter deel van de leveringsketen onderbrengen." Vooral de assemblagefabriek breidt uit, met zo’n 40 Chinese werknemers. Op dit moment telt AMS Group 25 medewerkers, waarvan 21 in China.

Vorig jaar draaide AMS een omzet van 2 miljoen dollar. De verwachte omzet voor 2008 ligt rond de 6 miljoen dollar.

Binnenkort presenteert AMS, net als alle andere negen genomineerden, het groeiplan aan de jury van bekende en succesvolle ondernemers. Drie ondernemingen gaan door naar de finale.

 

U kunt erbij zijn. Voor de finale is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als u interesse heeft kunt u zich hier opgegeven.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!