Business Boost (10): Videostrip, selfmade banners

Banners maken van een televisiereclame. Een uitkomst voor adverteerders. Een van de oprichters van Videostrip Dolf Kars (35): "Video op zich maakt een enorme vlucht door. "

In mei vorig jaar startten Dolf Kars (35), Michael Riviera (36) en Willem Stemfoort (33) met Videostrip. De drie signaleerden een behoefte aan het omzetten van filmpjes in banners. De taken werden verdeeld en de mediabureau´s benaderd. Op de site kunnen klanten zelf een filmpje omzetten in een banner. Kars: "Een reclame van Unilever bijvoorbeeld kan op allerlei manieren worden aangepast op het medium internet."

Net als andere Business Boost kandidaten wil Videostrip de internationale markt op. Het eerste doel is Engeland, als grootste online advertising markt van Europa. De domeinnamen zijn al geregistreerd. "We zijn nu bijna een half jaar actief en willen nu al onze resellers gaan uitrollen in het buitenland. "

Het blijft wat Kars betreft niet bij filmpjes alleen. Ingame advertising staat al op de agenda. Ook een constructie waarmee consumenten ruimte kunnen krijgen om filmpjes te plaatsen op een site, moet door middel van adverteerders mogelijk zijn.

Er staat dus nog heel wat te gebeuren bij Videostrip. Grote vraag is nu of het groeiplan van deze genomineerde goed is voor een finaleplaats? Aanstaande maandag worden de drie finalisten van de Business Boost bekend gemaakt op deze site. De finale zelf kunt u bijwonen op 2 november.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!