Business Boost (8): Movexx wil lintje

Het verslepen van goederen veroorzaakt wel eens lichamelijke klachten. Movexx ontwikkelde een elektronische transporthulp. Henk van Vlastuin: "Over drie jaar krijg ik een lintje, omdat de rugklachten verminderd zijn."

Henk van Vlastuin (40) begon 17 jaar geleden zijn eigen bedrijf, de Vlastuin Groep. Na deze verkocht te hebben ging Henk op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Kamer van Koophandel tipte hem uiteindelijk voor de Bully. "Ik was op zoek naar een product dat ik op de Europese markt kan brengen en dat kan met de Bully."

De transporthulp is er op gericht de lichamelijke werklast te verlichten. De markt is breed. Van distributiecentra, supermarkten, de transportsector, horecabedrijven tot ziekenhuizen. Iedereen die zware karren of containers moet duwen, sjouwen of trekken is gebaat bij de Bully.

Movexx wil zo snel mogelijk vooruit. Dit jaar nog moeten er 300 transporthulpen verkocht worden. En binnen vier jaar moet de omzet voor 70 procent uit het buitenland komen. De verwachte omzet voor dit jaar ligt rond de 700.000 euro.

Maar daarvoor heeft Vlastuin verkopers nodig. Volgend jaar al moeten de eerste medewerkers in België en Duitsland actief zijn. Investeren in personeel is dan ook het grootste obstakel voor de genomineerde van de Business Boost.

 

De finale van de Sprout groeiplanwedstrijd bijwonen? Meld u hier aan.


 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!