Deze 100 bedrijven hebben de hoogste waardering ter wereld

Apple Store Amsterdam

Je mag ze gerust de Eredivisie van het mondiale zakenleven noemen: de honderd bedrijven die de allerhoogste waardering hebben ter wereld. 

Het is echt zo’n dingetje in Nederland: wie, o wie wordt de volgende unicorn, oftewel een niet-beursgenoteerd bedrijf met een waardering van minimaal een miljard dollar? Vorig jaar hadden we Gitlab erbij, maar de bron van nieuwe aanwas lijkt een beetje op te drogen. Potentie genoeg, maar nieuwe bevestigingen van miljardenwaarderingen: ho maar. Misschien dat startupprins Constantijn van TechLeap.NL er wat aan kan doen. Hij wil zijn tientallen miljoenen aan subsidiegeld immers inzetten op er jaarlijks twee voort te brengen.

205,5 miljard

De grote jongens van de zakenwereld lachen hier natuurlijk om. Lopen wij een beetje discussieren over welk bedrijfje 1 miljard dollar waard wordt, koploper Apple wordt anno 2019 gewaardeerd op maar liefst 205,5 miljard dollar, ook nog eens een stijging van 12 procent ten opzichte van afgelopen jaar. De Amerikanen van zakenblad Forbes besloten onlangs de honderd bedrijven met de hoogste waardering in een lijstje te zetten. Howmuch.net – wie kent ze niet? – vond het nodig om deze resultaten om te vormen tot een weelderige infographic.

Met al die hitte vandaag kunnen wij voorstellen dat je liever plaatjes kijkt dan teksten leest. Wij zijn echter de beroerdste niet – pivotten, die handel! – dus bij dezen de honderd hoogst gewaardeerde bedrijven in één infographic. #Geniet, en vergeet de zonnebrand niet!

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!