Deze tien ondernemers zijn de nieuwe exportkampioenen van Nederland

Easywalker

Voor zijn jaarlijkse verkiezing heeft het Oranje Handelsmissiefonds uit 250 inschrijvingen weer een aantal veelbelovende bedrijven geselecteerd die de komende tijd geholpen worden bij hun internationale expansie. Maak kennis met de tien winnaars.

De Nederlandse ondernemers werden deze week geselecteerd op basis van “de kracht van hun product of dienst, ambities en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland”. De ondernemers krijgen een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportambitie.

De lichting van dit jaar vertegenwoordigt de zevende editie van het Oranje Handelsmissiefonds, een initiatief van ING, KLM, ondernemersvereniging Evofenedex, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Eerdere winnaars en Sprout-namen zijn onder meer Earth Water, Fish Tales Somnox, African Clean Energy en startup van het jaar (2016) Recruitz.io.

De 10 winnaars:

Baktec (Leiden)

Fabriceert en ontwerpt al meer dan dertig jaar hoogwaardige waterkoelers, water meng- en meetapparaten voor bakkerijen. Baktec heeft zijn zinnen gezet op China.

Clockworks (Rotterdam)

Clockworks ontwikkelt en biedt een hoogtechnologische software oplossing waarmee op basis van AI en beeldherkenning het administreren van analoge water-, gas- en elektriciteitsmeters simpel en foutloos wordt maakt. Het bedrijf wil uitbreiden naar Indonesië.

Easywalker (Amsterdam)

Easywalker produceert stijlvolle en betaalbare buggy’s en kinderwagens van hoge kwaliteit met innovatieve features. Easywalker wil voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.

EGM Architecten (Dordrecht)

EGM Architecten maakt tekeningen en ontwerpen voor maatschappelijk bouwkundige werken en geeft adviezen op bouwkundig gebied. De gebouwen hebben een sterke menselijke focus. Na het succes in Nederland wil EGM zichzelf op de kaart zetten in Duitsland.

Genap (’s-Heerenberg)

Specialist op het gebied van wateropslagsystemen, folieconstructies en folietoepassingen in de tuin- en landbouw ten behoeve van grond-, weg- en waterbouw. De internationale ambitie voor Genap ligt in India.

Graphileon (Wageningen)

Levert unieke software waarmee graph-databases van verschillende leveranciers tegelijk toegankelijk worden gemaakt en visualiseren daardoor netwerken. Deze visuele applicatiebouwer wil hun dienst ook aanbieden in Canada.

HRBS (Amsterdam):

Levert lokaal geproduceerde kruiden die gereed zijn om geoogst te worden en eenvoudig te onderhouden zijn. HRBS wil dit eetbare groen ook aan de man brengen in Denemarken. Het bedrijf van Tessa Duste was eerder startup van de week bij Sprout.

Leadax (Wapenveld)

Produceert en verkoopt een van afval gemaakte, circulaire loodvervanger voor toepassing in en rond huizen en gebouwen. Het bedrijf ziet mooie exportkansen in het Verenigd Koninkrijk.

StoneCycling (Venlo)

Maakt unieke, duurzame bakstenen van afval die gebruikt worden in bouwprojecten door innovatieve architecten en projectontwikkelaars. De  internationale ambitie ligt in het Verenigd Koninkrijk.

Zolemba (Haaksbergen)

Richard Rensen,  Zolemba

Zolemba s een online etikettendrukkerij met de nieuwste digitale UV inkjet- en stanstechnologie. Het bedrijf wil dit ook gaan aanbieden in de Verenigde Staten. Zolemba stond in 2017 in de Sprout Challenger50.

De tien winnaars zijn woensdag 6 november 2019 aanwezig bij het Nationaal Export Event in Breda, een event voor ondernemers die internationaal zaken doen. Hier worden zij in het zonnetje gezet door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl