Dit worden de 10 grootste economieën in 2030

Vergeet Silicon Valley, China en India worden veel belangrijkere economieën dan het land van Uncle Sam.

Vormen de Verenigde Staten nu nog de economie met het op één na grootste bbp ter wereld, in 2030 worden zij voorbijgestreefd door India. China staat aan kop en handhaaft die positie. Sterker nog: het Chinese bbp zal bijna verdriedubbelen. Dit zijn geen nieuwe cijfers, maar voorspellingen die onderzoeksbureau Standard Chartered al begin dit jaar deed. In dit artikel kun je alles lezen over de exacte voorspellingen en over hoe de onderzoekers hun metingen hebben gedaan.

Azië

Zakenblog Visual Capitalist maakte eerder dit jaar tevens een infographic van de situatie, die we hieronder, ach ja, omdat het zomer is ter leering ende vermaeck met je delen. Voor wie nog niet wist dat Azië booming is voor investeringen en aan relevantie begint te winnen ten opzichte van de VS, leert dat wel met deze infographic.

Opvallend feitje: het enige Europese land in de top 10 grootste economieën in 2030 is Duitsland. Zie daar het economische nut van onze Europese handelsunie; als afzonderlijke Europese landjes stellen we mondiaal niets voor, als collectief komen we verder. Nog niet overtuigd? Het bbp van de EU was afgelopen jaar 18,8 biljoen dollar, waarmee we nét onder het niveau van de VS zaten.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl