Europese dwarsdoorsnede

Zaken doen in Europa valt niet mee. We zijn Europeaan, maar voelen ons vooral lid van één lidstaat. Voor inzicht in de ideeën van de Pool, Turk of Spanjaard raadpleegt u de Atlas of European Values. Want niets erger dan een zakencontact bij de eerste afspraak beledigen.

Vooral met opvattingen over God, de invulling van vrije tijd, opvoeding van kinderen en seks moet u voorzichtig zijn. Daarin verschillen de verschillende landen het meest.
Overeenkomsten? Driekwart is religieus, de familiewaarden zijn belangrijk en normen en waarden staan hoog in het vaandel. Het CDA moet Europa in! Maar dan wel met een team van technocraten. Lees hier het persbericht van de makers.


Overigens, mocht u het nog niet gemerkt hebben. Nederland heeft de laagste arbeidsmoraal van Europa. Werk heeft geen enkele status. U bewijst zich met iets anders? En daar zit hem meteen de crux. Voor een leuk overzicht van de algemene waarden binnen Europa (800 miljoen inwoners) is de atlas een prachtig instrument, voor een diepere analyse moet u toch echt zelf de proef op de som nemen, desnoods met behulp van een agent.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!