Exportbevorderend Nederland

Exporterende bedrijven moeten blijven innoveren. De Export Alliantie – een samenwerkingsverband tussen Nederlandse exportbevorderende organisaties NEC, Fenedex en NCH – helpt daarbij. Gezamenlijk baten de organisaties de portal voor internationaal ondernemen uit.

Positieve cijfers

De exportalliantie heeft inmiddels een gezamenlijk activiteitenprogramma voor 2005 samengesteld. Op de website internationaalondernemen.nl is het volledige programma te lezen.

In de afgelopen jaren is de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven achteruit gegaan. De exportcijfers van het afgelopen halfjaar zijn echter weer flink gegroeid. Internationaal georiënteerde bedrijven hebben gebruikgemaakt van de hogere groei in het buitenland en daarmee meer kansen omgezet in resultaten. De verwachting is dat de wereldeconomie nog flink zal blijven groeien. 2005 belooft voor u een spannend jaar te worden.

Innovatienoodzaak

Ook op het gebied van innovatie is veel bereikt in 2004. We zijn er echter nog lang niet. Veel bedrijven kampen met een te hoge kostenfactor en zullen dit jaar op zoek gaan naar verdere kostenreductie in het productieproces, onder andere door outsourcing.
Blijven innoveren is noodzaak. Of je het nu hebt over innovatie in het management of over productinnovatie of innovatie in de verkoop & marketing (zoals innovatieve distributiemethoden, verpakkingsconcepten, verkoopmethoden, serviceconcepten, etc.). Internationaal innovatief ondernemen is niet nieuw maar daarom niet minder noodzakelijk: Blijf werken aan het verhogen van de innovatiekracht van uw bedrijf. Ondernemers die afwachten tot er ondersteuning vanuit innovatie platforms komt, kiezen de verkeerde weg. Zij moeten er zelf mee aan de slag!

Bijeenkomst

Op 20 april 2005 organiseert de Nederlandse Export Combinatie een hands-on bijeenkomst over internationaal innoverend ondernemen met een groot aantal praktische cases. Hou deze datum alvast vrij in uw agenda, het belooft een inspirerende dag te worden!