Fransman Bernard Arnault is nu de op één na rijkste man ter wereld

De Franse mode-ondernemer Bernard Arnault is vanaf nu de op één na rijkste man ter wereld. Hij verslaat Microsoft-oprichter Bill Gates, die een vermogen van 107 miljard dollar heeft. Arnault’s vermogen bedraagt precies 1 miljard dollar meer.

Dat blijkt uit de de Bloomberg Billionaires Index, waarin Bloomberg een schatting maakt van het vermogen van de allerrijksten. Amazon-oprichter Jess Bezos blijft met een vermogen van 125 miljard dollar de rijkste persoon in de lijst. Ook in een rijkenlijst van zakelijk magazine Forbes zijn Arnault en Gates van positie gewisseld.

LVMH

Arnault heeft ongeveer de helft van modebedrijf LVMH in handen, wat staat voor Louis Vuitton Moët Hennessy. De man staat daarmee aan de leiding van luxe modebedrijven als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy. De Franse modeman bezit nog maar sinds een maand meer dan 100 miljard dollar. Dit jaar zijn vermogen met 39 miljard dollar.

De reden dat het vermogen van de Franse zakenman zo snel stijgt, heeft alles van doen met de plotselinge koersstijging van het aandeel LVMH. Kabbelde die lange tijd wat voort, sinds begin dit jaar maakt LVMH een flinke sprong op de beurs.

Na Gates sluiten investeerder Warren Buffett en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de top 5 af. Dit zijn as we speak de tien rijkste mensen op aarde:

1. Jeff Bezos (125 miljard dollar)
2. Bernard Arnault (108 miljard dollar)
3. Bill Gates (107 miljard dollar)
4. Warren Buffett (83,9 miljard dollar)
5. Mark Zuckerberg (79,5 miljard dollar)
6. Amancio Ortega (67,2 miljard dollar)
7. Larry Ellison (61,8 miljard dollar)
8. Larry Page (56,6 miljard dollar)
9. Carlos Slim (56,4 miljard dollar)
10. Francoise Bettencourt Meyers (56,3 miljard dollar)

Foto: Getty.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl