Heemskerk spreekbuis bedrijfsleven?

Protestpartij SP is boos op staatssecretaris Heemskerk. Die sprak zich in een interview uit tegen protectionisme. En dat mag niet, vindt de partij: "Heemskerk ontpopt zich als spreekbuis van de multinationals." Wat vindt u?

In het gewraakte interview in de Volkskrant kant Heemskerk zich niet alleen tegen protectionisme, maar vooral ook tegen de partijen die protectionisme propageren: SP en PVV. "Partijen die roepen ‘globalisering is o zo erg en verkeerd', moeten niet alleen door mij inhoudelijk van repliek worden gediend."

 

SP-Kamerlid Ewout Irrgang voelt zich gepiepeld en haalt oud-premier Den Uyl, de grote held van Wouter Bos, erbij om Heemskerk terecht te wijzen: "Hij zou zich in zijn graf omdraaien, nu een PvdA'er dit soort uitspraken doet. Den Uyl kreeg ooit een brief van een aantal grote bedrijven die hem aanraden uit de politiek te vertrekken; dit toont aan hoever de PvdA is afgedreven van zijn wortels.'

 

Dat hier sprake is van twee concurrerende partijen die elkaar zwart proberen te maken is duidelijk. Maar de vraag is: heeft Heemskerk gelijk? Is globalisering zo goed voor de Nederlandse economie? Hoe denkt u als ondernemer hier over?

Lees ook: Ondernemers opdonderen naar China

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!