Infographic: maak kennis met de Paypal Mafia

godfather mafia paypal

De Paypal Mafia is de officieuze naam voor een verzameling ondernemers zonder weerga. Een nieuwe infographic brengt dit selecte Silicon Valley-gezelschap haarscherp in beeld.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden hebben we hier natuurlijk niet te maken met een willekeurige groep gangsters, maar zoals Fortune het al eens omschreef, een hyperintelligent, superconnected pack of serial entrepreneurs.

Nadat Paypal in 2002 werd verkocht aan eBay zette een trits ondernemende ex-medewerkers zijn geld aan het werk. Elon Musk vernieuwde met SpaceX en Tesla bijvoorbeeld twee nieuwe bedrijfstakken. Reid Hoffman lanceerde in 2002 een zekere netwerksite genaamd LinkedIn. Jeremy Stoppelman richtte samen met Russel Simmons en Max Levchin Yelp op en investeerde onder meer - samen met Keith Rabois - in Airbnb. Jawed Karim, Chad Hurley en Steve Chen werden de grondleggers van YouTube.

Ex-Paypal'er Peter Thiel investeerde zijn geld in niet minder dan 53 ondernemingen, met Facebook als bekendste. Op investeringsgebied stonden ex-Paypal'ers aan de wieg van de bekende geldschieters 500 Startups en Founders Fund.

Paypal-winsten

Onderstaande interactieve infographic van Fleximize laat ingenieus zien in welke bedrijven de oprichters van Paypal hun winsten staken en hoe zij zich nog altijd tot elkaar verhouden: 

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!