Internationaliseren? In deze 20 landen gaat dat het makkelijkst

Internationaal

Waar moet je naartoe als je de grens over wil? Een onderzoeksgroep kijkt daar jaarlijks naar en dit zijn de twintig meest gunstige landen.

Heb je je business op orde, dan is het tijd om op te schalen naar een volgend land. Maar in welke landen gaat dat het makkelijkst? Daarover rapporteert het Doing Business (DB) rapport jaarlijks. 

Het rapport kijkt naar twaalf punten. De onderzoeksgroep bekijkt per land bijvoorbeeld hoe gemakkelijk het er is een bedrijf op te starten, hoe eenvoudig je personeel kunt aannemen en hoe gemakkelijk je aan krediet komt.

Nieuw-Zeeland

De onderzoekers keken naar 190 landen en Nederland staat – helaas – niet in de top 20 van landen waar het het makkelijkst is zaken te doen. De nummer 1 is Nieuw-Zeeland. Nu is dat land misschien een beetje ver weg om naartoe te gaan, maar de nummer 4, Denemarken, ligt om de hoek. Ook het Verenigd Koninkrijk, de overige landen in Scandinavië en de Baltische Staten zijn volgens het rapport aan te raden.

Zakenblog Visual Capitalist gebruikte de resultaten van de onderzoeksgroep om er een overzichtelijke infographic van te maken. Werp een blik op de kaart en bepaal je internationaliseringsstrategie voor 2020!

Internationaliseren

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl