Layar op eenderde van alle smartphones

De Amsterdammers van Layar zijn als een razende deals aan het sluiten. Hun augmented reality browser wordt daardoor al standaard geleverd op eenderde van alle nieuwe smartphones.

Deze week maakte Layar deals bekend met Samsung, LG en twee andere gsm-fabrikanten. LG zal Layar voorinstalleren op alle nieuwe Android smartphones en de reeds bestaande deal met Samsung is uitgebreid. Daarnaast heeft Layar TCT Mobile (dochter van Alcatel) en een niet bij naam genoemde grote Chinese mobielfabrikant gestrikt om Layar te bundelen.

Met de nieuwe distributiedeals voorspelt Layar dat het eind dit jaar standaard op één derde van alle nieuwe smartphones wereldwijd zal staan. En dat terwijl de Nederlandse startup pas één jaar live is.

In februari dit jaar staken Sunstone Capital en het Nederlandse Prime Technology Ventures nog 2,5 miljoen euro in Layar. In oktober 2009 haalde het bedrijf al ruim een miljoen euro investeringsgeld binnen. Intussen zijn ontwikkelaars van mobiele applicaties druk aan de slag met Layar. Inmiddels zijn er daarvan al zo'n 1000 in omloop.

Er werken inmiddels 36 mensen bij Layar en het bedrijf is naar eigen zeggen klaar voor verdere groei.  

 

Meer weten over Layar? Lees het artikel Layar: de held van 2010  of het artikel SPRX Mobile introduceert augmented reality.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!