Marlies Dekkers sluit New Yorkse winkel

Topondernemer Marlies Dekkers' Amerikaanse droom valt in duigen. Haar winkel in het Plaza hotel in New York heeft de deuren moeten sluiten.

In december 2008 opende Dekkers haar eerste vestiging in de VS. Al meteen werden er vraagtekens gezet bij de locatiekeuze. Het winkelcentrum zit namelijk verstopt achterin het Plaza Hotel, schrijft Quotenet.

 

Ook mogen er aan de straatkant van de locatie, op de hoek van fifth avenue en Central Park, geen reclameborden hangen, waardoor het naar binnen lokken van klanten extra lastig is. Tel daar de in New York stevig toegeslagen recessie bij op, en u begrijpt dat de luxe lingerie van Dekkers niet als zoete broodjes over de toonbank vliegt.

 

Sapph

Sapphs Rob Heilbron kan niet lachen om het verlies van zijn concurrent. Tegen Quote zegt hij: "Wij zijn nu al groter dan zij, in het eerste kwartaal van dit jaar hebben we al dezelfde omzet gedraaid als in heel 2008. Sapph heeft geen eigen winkels, op de shop-in-a-shops in V&D na. Zij heeft allemaal winkels, dat kost veel geld, zekere op Fifth Avenue." 

 

Heilbrons lingerie is stukken goedkoper dan die van Marlies Dekkers: "Wat dat betreft zit het haar niet mee, terwijl wij juist an het boomen zijn in de recessie."

 

Heilbron en Dekkers zijn al een tijdje flink met elkaar aan het concurreren en bestoken elkaar met rechtszaken. Volgens Dekkers verkoopt Sapph kopieën van haar ontwerpen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!