Nederland beste transportland ter wereld

Terecht klagen Nederlanders over files en hoge transportkosten. Toch blijkt Nederland het land met de beste logistiek ter wereld.

De Wereldbank vroeg meer dan 800 transporteurs, afhandelaars en andere logistieke experts naar hun ervaringen in 150 verschillende landen. Uit de antwoorden werd de Logistics Performance Index (LPI) samengesteld.

 

Zoals gezegd scoort Nederland na Singapore het hoogst op deze index. Op vier van de zeven deelterreinen hoeven we zelfs geen enkel ander land boven ons te dulden. We hebben de meest efficiënte douaneafhandeling ter wereld en de beste infrastructuur (zowel fysiek als elektronisch). Onze logistieke bedrijven worden het hoogst gewaardeerd en internationaal scheepstransport regel je het makkelijkst in Nederland.

 

Klaagzang

De index is een schouderklopje dat Nederland transportland goed kan gebruiken. Nu de fileklaagzang op haar hoogtepunt is en autorijden opnieuw duurder wordt dan over de grens is een positief geluid meer dan welkom.

 

Om de allerbeste te worden en te blijven moet Nederland werken aan geavanceerde ‘tracking en tracing'  (plaats 4) en de punctualiteit (plaats 5) verbeteren. Grootste verbeterpunt vormt de kosten en snelheid van binnenlands transport. Nederland staat in deze categorie op de 121e plaats.

 

bron: z24.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!