Nederlandse ondernemer schildert 359.000 m2 Ferrari

De achtbaan in Ferrari World Abu Dhabi belooft u een realistische Formule 1-ervaring. Het dak heeft een Hollands tintje: coatingbedrijf Euramax uit Roermond voorzag het aluminium van de juiste lak.

 

Het is het grootste metalen dak ter wereld, en het grootste project ooit voor Euramax. Het coatingbedrijf uit Roermond leverde 359.000 vierkante meter gelakt aluminium aan Ferrari World Abu Dhabi, wat neerkomt op zo'n 70 voetbalvelden aan metaal. "Felrood is een kleur die snel verschiet, zeker wanneer er sprake is van hoge UV-belasting bij felle ­zonneschijn, zoals in Abu Dhabi. Het is een hoogstandje van onze technici om een laksysteem te ontwikkelen dat in deze omstandigheden kleurvast blijft", zegt Rob Dresen, managing director van Euramax.

 

Grootste pretpark

Het themapark, dat in 2010 zijn deuren opent, wordt het grootste indoorpretpark ter wereld en heeft een dakoppervlak van 202.000 vierkante meter. Het dak heeft de vorm van de carrosserie van een Ferrari, terwijl het logo dat van uit de lucht te zien is 65 meter bij 48,5 meter groot is. Er zijn twintig attracties in het park, waaronder een achtbaan die 200 kilometer per uur gaat en eentje die G-krachten nabootst. Het is een eerbetoon aan het merk Ferrari, ­aldus de autofabrikant. En daarbij hoort natuurlijk de mogelijkheid om uitgebreid Italiaans te eten én om uitgebreid ­Ferrari-souvenirs te kunnen aanschaffen. Of gewoon, nu u er toch bent, om een echte Ferrari te kopen, kant en klaar uit de aanwezige Ferrarishowroom.

 

Door: Rob van Leeuwen

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!