Nieuwe fotozoekmachine herkent gezichten

Het wordt de methode voor internetdating. Een zoekmachine die foto’s op het web markeert en terugvindt door gezichtsherkenning. Polar Rose lichtte het gisteren toe op Expand, het congres voor internationale entrepreneurs die verder willen groeien.

Polar Rose is een zoekmachine die foto’s markeert. Wanneer u een roosje op de foto ziet, is met een klik aan te geven wie deze persoon is. Niets nieuws, want ´taggen´ kan in Flickr al. Maar deze Zweedse zoekmachine construeert 3D data van 2D foto´s, waardoor het ook op gezichtsherkenning kan zoeken.

 

Volgens één van de ontwikkelaars van Polar Rose, Mikkel Thagaard, wordt het voor de internetdater daardoor nog leuker. U laat de zoekmachine simpelweg zoeken naar dames of heren met een gezicht naar keuze. Wel eerst even een foto online zetten van hoe uw ideale partner er ongeveer uit moet zien...

Het team achter het idee bestaat uit zeven wiskundigen, web developers en economen. Nu nog test een beperkt aantal gebruikers de alpha versie. Maar om het netwerk van Polar Rose snel op grote schaal actief te maken, kunt u zich alvast aanmelden.  U wordt dan op de hoogte gehouden over de lancering van de zoekmachine.

 

De zoekmachine van Thagaard is er zeker één om in de gaten te houden. Want Polar Rose is hard op weg om zich in het rijtje naast Google, eBay en YouTube te plaatsen.