Ondernemen in China wordt duurder

6 procent vennootschapsbelasting betaalt u nu als buitenlandse ondernemer in China. Een vriendenprijsje. Maar binnenkort wordt dit percentage verhoogd naar 25 procent. Een reactie uit Shanghai, van internet marketingbureau Tribal.

Sprout International blogger Björn van der Veen ziet niet direct een probleem in een verhoging van de belastingen. " We wisten dat een verhoging van de belastingen er aan zat te komen. Maar de markt is zodanig aantrekkelijk voor bedrijven, dat het hanteren van dit percentage wel erg dom zou zijn van de Chinese overheid."

 

Hoe snel de verhoging wordt doorgevoerd, is nog niet duidelijk. Het Belgische blad Trends spreekt over een verdubbeling van de huidige 6 procent. Volgens de ondernemers van het internetmarketingbureau wordt het percentage binnen een à twee jaar gelijk getrokken met de autochtone ondernemers. Die betalen al 25 procent vennootschapsbelasting.

 

"Het heeft voor Tribal slechts een kleine invloed op de winstmarge", aldus van der Veen. Bovendien bieden de lage lonen, de hoge productiviteit en  de potentie van China als afzetmarkt zelf, nog steeds volop marktkansen.

 

Het internet marketingbureau Tribal werkt in Shanghai samen met zoekmachine Baidu. Meer over deze samenwerking is te lezen in nummer 8/2006 van Sprout.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!