Ondernemers mikken op hoger doel in Zuid-Afrika

Een WK Voetbal is handel. Maar als het in een Afrikaans land wordt gehouden, is dat net even anders. MVO-ondernemers grijpen hun kans. Sprout zocht vijf Nederlandse ondernemers in Zuid-Afrika op.

 

1. Oranjecamping

Wie Jokko de Wit en Jeroen Toonen
Wat ‘Reisbureau’ voor voetbalfans

Nog nooit zijn kaarten voor een WK-toernooi zo slecht verkocht. Onze supporters zijn vast een beetje bang om met hun Oranje strijdcaravans in een Zuid-Afrikaanse shanty town terecht te komen. De initiatiefnemers van de Oranjecamping verwachten daarom hun succes van andere eerdere WK's/EK's ook niet te halen. Toch hijzen ze momenteel vol moed de tentpalen op. Lees verder.

 

2. Rainbow Collection

Wie Jop Blom en Dieuwertje Damen
Wat Armbandjes vervaardigd door Zuid-Afrikaanse vrouwen

Wat zijn de overeenkomsten tussen zonnebankpresentator Wilfred Genee, lingerietijgertje Marlies Dekkers en de Zuid-Afrikaanse president/vrouwenjager Jacob Zuma. Allemaal dragen ze inmiddels het oranje armbandje uit de Rainbow Collection. “De bijval die we van alle kanten krijgen is overweldigend.” Lees verder.3. Zuid-Afrika Journaal

Wie Klaas Deknatel
Wat Nieuwssite die Zuid-Afrika in het goede perspectief wil plaatsen

Zuid-Afrika is meer dan een land van raciale spanningen en ommuurde voorsteden. Het land maakte het laatste decennium een onstuimige economische groei door. Het was aanleiding voor Klaas Deknatel om twee jaar geleden naar Kaapstad te veruizen en een nieuwswebsite op te zetten die het andere verhaal van Zuid-Afrika vertelt. Lees verder.

 


 

4.  Whisper Soccer Ball

Wie Peter Jacops
Wat milieuvriendelijke boten, vervaardigd door Zuid-Afrikanen met gehoorproblemen

Drie jaar geleden startte Peter Jacops een opmerkelijk initiatief. De Belgische scheepsbouwer verhuisde met zijn Nederlandse vrouw van hun woonplaats Monnickendam naar Khayelitsha, de grootste township van Kaapstad om er boten te bouwen. Lees verder.


 

 

5. Bafanakids

Wie Jaap en Germaine Kreeftenberg
Wat voetbalfaciliteiten voor Zuid-Afrikaanse kinderen creëren

In de townships van Zuid-Afrika is voetbal enorm populair. Voor veel kinderen is het een houvast in hun dagelijks bestaan. Faciliteiten zijn er helaas nauwelijks. De trapveldjes zijn meestal niet meer dan een stoffige zandvlakte en er is een schrijnend gebrek aan ballen en shirtjes. Het project Bafanakids wil daar wat aan doen. Lees verder.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!