Wéér Chinees ondernemersloket in Nederland

Mocht u uw producten of diensten nog in China kwijt willen, dan kunt u wel wat begeleiding gebruiken. De Kamer van koophandel richt het zoveelste ondernemersloket hiervoor op.

Na de EVD en tal van particuliere clubs wil ook de KvK een graantje meepikken van de Chinese economische groei. Nederlandse ondernemers die in China zaken willen doen, kunnen inmiddels uit ongeveer 225 verenigingen kiezen waar ze informatie, advies en netwerkmogelijkheden krijgen.

 

Het nieuwe loket is opgericht samen met een aantal onbekende Chinese ondernemers. Het is de bedoeling dat het loket binnen drie jaar zelf de broek kan ophouden.

 

Geloofwaardigheid

Dat wordt nog lastig. Reden voor scepsis is er voldoende. Belangrijke bedrijven uit China, bijvoorbeeld Lenovo, Haier en Huawei, spelen geen belangrijke rol in de nieuwe vereniging. De voorzitter is eigenaar van twee winkels aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam met Chinese waren.

Restaurant De Gouden Wok in Den Haag, waar de oprichtingsceremonie plaatsvond, werd bevolkt door Chinese zakenlieden met yahoo- en hotmail-adressen op hun visitekaartjes.

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!