Deze 10 innovatieve bedrijven haalden het afgelopen kwartaal het meeste groeigeld op

Jawel, het kán! Ook al staat de wereld door covid-19 in de brand, toch weten innovatieve groeibedrijven astronomisch hoge bedragen aan financiering op te halen. 

Dat er in het horror-Q2 van 2020 ook nog gewoon bergen aan groeigeld werd opgehaald, je zou het bijna vergeten. En nee, we hebben het niet over de schatkistgraaiers van onze zogenaamde ‘blauwe trots’ KLM. Ook hebben we het niet over de NOW- of COL-regeling.

We hebben het over innovatieve techbedrijven die gewóón groeigeld ophalen. Want die waren er! De Breed & Partners, een innovatiespecialist, maakte er een behoorlijk aardige infographic van en die delen we met je, ter lering ende vermaeck.

35 miljoen

En ter inspiratie, want deze bedragen geven de ondernemende burger weer moed. Chipbedrijf Smart Photonics wist afgelopen kwartaal wel 35 miljoen euro op te halen. Toegegeven, 20 miljoen hiervan is een lening van de overheid, die het bedrijf koste wat kost in Nederland wil houden. Softwarebedrijf Roamler haalde 20 miljoen euro op en branchegenoot Happeo sluit de top 3 af met 11 miljoen euro aan opgehaald kapitaal.

Lees ook:
Roamler haalt 20 miljoen op om klusplatform Europees op te schalen
Connecterra haalt 7,8 miljoen op om koeien gezonder en productiever te maken

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!