Deze 80 Nederlandse startups zoeken naar groeigeld

Een overzicht met alle Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar groeigeld, zo zagen we ze niet eerder voorbij komen. Volgens investeerder Arches Capital zoeken deze tachtig startups naar bedragen van 2,5 ton tot meer dan 3 miljoen euro.

Hoe ze het allemaal precies hebben berekend, wij weten het ook niet, maar bij investeerder Arches Capital zijn ze klaarblijkelijk bijzonder goed op de hoogte van welke Nederlandse bedrijven financiering nodig hebben – zouden deze tachtig startups allemaal bij Arches hebben aangeklopt met onderstaande financieringsvraag? Van startups die hongerig zijn naar 250.000 euro tot bedrijven die meer dan 3 miljoen op de rekening gestort wensen te krijgen; ze zijn door Arches Capital allen in één tabel gepropt.

Honger naar kapitaal

Levert dit nog bijzondere inzichten op? Jazeker. Als we Arches Capital-manager Frank Appeldoorn vandaag op LinkedIn mogen geloven, is startup en oud-25 onder de 25’er Learned.io bijvoorbeeld op zoek naar bijna een half miljoen euro. Vorig jaar stelde het coachingsplatform nog aan Sprout op zoek te zijn naar 2 ton. Volgens Appeldoorn en cornuiten zou dit dus nu bijna 3 ton hoger zijn.

AI-bedrijf en oud-25 onder de 25’er Birds.ai zou azen op een miljoen euro groeikapitaal. Abonnementsdienst Bundles zou tussen de 1 en 2 miljoen euro nodig hebben om verder te groeien, maar bij het Amsterdamse medtech-bedrijf Nico-Lab is de honger naar kapitaal volgens Appeldoorn het grootst. Daar zoeken ze momenteel naar meer dan 3 miljoen rollende euro’s – stelt althans Appeldoorn. Welnu, Arches Capital: werk aan de winkel, zouden wij zeggen!

Update: Core Life Analytics laat ons weten niet naar meer dan 3 miljoen euro op zoek te zijn, maar slechts 1 miljoen euro te willen ophalen.
 

Foto boven: Getty.

Jelmer Luimstra is journalist voor Sprout en Management Team. Hij schrijft over startups, scaleups en nieuwe economie.