Dit is hoe verschillende generaties investeren

Verschillende generaties hebben andere denkbeelden over waar je in moet investeren. Onderstaande infographic geeft een mooi beeld van het investeringsgedrag van babyboomers, generatie X’ers en millennials.

Tuurlijk: babyboomers investeren sneller in hun pensioen en millennials spenderen hun kapitaal eerder aan scholing. Dit zijn leeftijdsgebonden specificaties. Er zijn echter ook bredere verschillen in voorkeuren op te merken tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

De website Raconteur publiceerde onlangs een geinige infographic waarin de investeringsvoorkeuren van verschillende leeftijdsgroepen goed naar voren komen. De resultaten zijn gebaseerd op verscheidene professionele onderzoeken. Millennials blijken bijvoorbeeld positiever te zijn over beleggingsmogelijkheden in de komende 12 maanden dan babyboomers. 66 procent van de millennials heeft er vertrouwen in tegenover 49 procent van de babyboomers. 

Impactbeleggingen

Gaat het om het type investeringen, dan blijken millennials tweemaal zo geïnteresseerd te zijn in impactbeleggingen (zogeheten ESG-investeringen). 66 procent van de millennials kiest fondsen op basis van impactoverwegingen, tegenover 32 procent van de babyboomers.

 

Millennials blijken ook het meeste te porren voor cryptobeleggingen. 23 procent van de millennials in het onderzoek zitten in crypto, tegenover 19 procent van de Generatie X’ers en 8 procent van de babyboomers.

Dat millennials soms ook aan grootheidswaanzin lijken te lijden, blijkt uit het feit dat 42 procent van hen zichzelf ziet als expert in diens veld. Slechts 23 procent van de babyboomers ziet zichzelf als expert; zij zijn dus wat bescheidener.

Foto boven: Getty.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl