Zo groot is het zakelijke imperium van Amazon-oprichter Jeff Bezos (infographic)

Investeringen van Jeff Bezos

Je kent Jeff Bezos ongetwijfeld van e-commercegigant Amazon, maar wist je al dat de multimiljardair in ruim 17 bedrijven aanmerkelijke belangen heeft? Visualcapitalist maakte een fraai overzicht.

Hoe Bezos afgelopen week - voor een moment - de rijkste persoon op aarde was, is niet direct duidelijk uit het onderstaande overzicht. Zijn vermogen heeft grotendeels te maken met de 78.9 miljoen aandelen in de Amazon-holding die op het moment voor 1020 dollar per stuk worden verhandeld. Wat je wel ziet is zijn vertrouwen in supermarktketen Whole Foods, dat met 13.7 miljard verruit de grootste investering is. 

Bezos heeft door de jaren verschillende overnames gedaan: schoenenboer Zappos werd voor 1.2 miljard overgenomen, steamingdienst Twitch voor nét geen miljard, maar ook minder bekende zoals Kiva Systems die de robots maken voor de logistieke hubs van Amazon en boekenrecensiesite Goodreads. Opvallend is de prijs die Bezos voor IMDb, een van de populairste sites over films en tv-series, heeft betaald. Ongetwijfeld dat hij de overnameprijs middels affiliate-inkomsten lang en breed heeft terugverdiend.

Investeringen

Niet alles wat Bezos aanraakt, wordt direct ingelijfd. De ondernemer heeft door de jaren een tal van investeringen gedaan, van Airbnb en Twitter tot developerscommunity Stack Overflow en Wine.com. Daarnaast was hij één van de investeerders in Grail.com, een startup uit San Francisco dat zich richt op kankeronderzoek en e-learingbedrijf Everfi.

Lees ook: Ex-hippie verkoopt Whole Foods voor 13,7 miljard aan Amazon
Lees ook: Waarom de gamers van Twitch 1 miljard waard zijn

Visualcapitalist infographic: het imperium van Jeff Bezos

Lees ook: Ex-hippie verkoopt Whole Foods voor 13,7 miljard aan Amazon
Lees ook: Waarom de gamers van Twitch 1 miljard waard zijn

Bron: Visualcapitalist.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!