Deze 5 BN’ers zijn ondernemer in de horeca

Lil’ Kleine begint een patatzaak op het Rembrandtplein, kopten diverse media deze week. Hij is lang niet de enige BN’er die zich stort op een extra carrière in de horeca.

Nederland kende hem al als rapper, maar de Amsterdammer Jorik Scholten, oftewel Lil’ Kleine, gaat nu ook het ondernemerspad op. Hij begint een eigen patatzaak aan het Rembrandtplein. “Dat is goed geld verdienen en je betaalt weinig belasting”, zei de 22-jarige rapper er afgelopen week over. “Dus wel degelijk een investering voor de toekomst.”

De zaak krijgt de naam De Belg, en jawel: Lil’ Kleine zal er zelf ook zo nu en dan achter het frituurvet gaan staan. Volgens Het Parool betreft het een wisseling van de wacht: Kleine zou de zaak samen gaan runnen met zijn vriend Daniel Lam. De vader van Lam was de eigenaar, maar is onlangs overleden.

Douwe Bob

De Amsterdamse rapper is lang niet de enige BN’er die ervoor kiest te ondernemen in de horeca. Neem bijvoorbeeld zanger Douwe Bob. Samen met zijn jeugdvriend Nando Koridon begon hij afgelopen jaar een eigen kroeg in Amsterdam; de Foolbar. Zelf staat Bob niet achter de bar, dat pakt Koridon op. Deze jongen is al jaren actief in de horeca. Door de bekendheid van Bob wisten de twee meteen veel media-aandacht te genereren. Op hun openingsfeestje kwamen bovendien BN’ers als Giel Beelen en Frits Barend opdagen.

Gordon

Zanger Gordon begon onlangs een koffie- en theeketen, geheten Blushing. Hij draait inmiddels in Blaricum, Amsterdam en kondigde een opening aan in Rotterdam. Over zijn bekendheid zei hij onlangs: “Ik ben natuurlijk de artiest Gordon, maar dat staat los van deze tent.” Helemaal gelijk heeft Gordon natuurlijk niet. Juist het feit dat Gordon een bekende Nederlander is, kan consumenten trekken om bij zijn zaak naar binnen te gaan. Bovendien: de website van Blushing wordt overspoeld door foto’s van een breed glimlachende Gordon met een kop koffie in de hand.

Nicolette van Dam

Een familiebedrijf, dat is hoe je Brasserie Van Dam in Amsterdam kunt omschrijven. Presentatrice en actrice Nicolette van Dam nam de brasserie enkele jaren terug samen met haar broer over van hun ouders. De presentatrice begon haar werkende leven ooit zelfs in de broodjeszaak van haar ouders. Tot het imperium Van Dam behoort tevens een slager en cateringservice, die onderdeel uitmaken van het restaurant.

Jan Smit

Zanger Jan Smit werd in 2015 mede-eigenaar van het Volendamse café-restaurant Lotje Wine & Dine. Zelf gaf Smit indertijd meteen aan: hij gaat niet achter de bar staan. Wel zag de zanger in Lotje een mooie locatie om interviews te houden met de pers. Bovendien zei de zanger dat het cafe, waar hij zelf al jaren gast was, het Jan Smit-gevoel moest uitstralen. Het moest persoonlijk worden, of in zijn eigen woorden: “Zodat het een beetje een klein Jan Smit-café wordt.”

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl