Zo sprak Bill Gates als 33-jarige over Microsoft, personeel en Seattle

Bill Gates in 1989 On His Hiring Process, Microsoft's Seattle Area Office

Bill Gates kennen we als de grijze filantroop, die met Microsoft een van de grootste technologiebedrijven ooit bouwde. Je zou bijna vergeten dat hij ook ooit jong is geweest. In deze video zie je Gates als 33-jarige snotneus praten over het toen nog kleine Microsoft.

De parallel tussen Gates en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is snel gelegd: Gates ziet er op 33-jarige leeftijd net zo nerdy uit als Zuckerberg. De Microsoft-ondernemer draagt een prachtige jaren ‘80-bril, heeft een kortgeknipt kapsel en praat over de nieuwste technologie: toen nog de, zoals men dat indertijd noemde, personal computer.

“We nemen mensen van alle leeftijden aan, zolang ze maar superenergiek zijn en ze personal computers gemakkelijker te gebruiken willen maken”, zegt Gates. Hij had op dat moment een bedrijf met 4.000 werknemers. Hij zocht hogescholen en businessopleidingen af in een zoektocht naar het juiste talent. “Ze moeten op voorhand slim zijn, en we geven ze een hoop training over het vak en zetten ze direct aan het werk.”

Microsoft had in 2018 maar liefst 134.944 werknemers. Gates heeft inmiddels een vermogen opgebouwd van bijna 100 miljard dollar en is daarmee de op één na rijkste persoon ter wereld.

(afbeelding bij artikel: Getty)

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl