Jezelf betalen als directeur-grootaandeelhouder: hier moet je rekening mee houden

Rekenen

Zodra je een B.V. hebt opgericht, sta je voor een keuze. Betaal je jezelf salaris? Sprout-expert Fee Naaijkens zet de meest gestelde vragen over je salaris als directeur-grootaandeelhouder (DGA) op een rij.

1. Mag jij jezelf als DGA verlonen?

Jij gaat er misschien volledig vanuit dat je directeur-grootaandeelhouder bent, maar de Belastingdienst en het UWV zien dat wellicht anders. Je wordt door de wet gezien als DGA als je niet tegen je wil in ontslagen kan worden als bestuurder.

Is dat wel mogelijk, bijvoorbeeld door de verdeling van de aandelen onder andere bestuurders, dan ben je werknemer. Het kan zijn dat in de statuten is opgenomen hoe beslissingen binnen de B.V. gemaakt worden, waaruit blijkt of je statutair bestuurder bent of niet.

Wie een arbeidsovereenkomst heeft, wordt automatisch gezien als werknemer door de Belastingdienst. In dat geval betaal je over je salaris ook WW-premie en premie over de ziektewet en WAO. Als DGA doe je dat niet en heb je bij een faillissement ook geen recht op een WW-uitkering.

Twijfel je? Vraag het na bij het UWV of de fiscus.

2. Welk loon is voor jou gebruikelijk?

De Belastingdienst hanteert een minimumsalaris voor DGA’s van 45.000 euro per jaar, het zogeheten normbedrag of gebruikelijk loon. Dit om te voorkomen dat een DGA zichzelf alleen dividend uitkeert waarover een veel lager belastingtarief geldt ten opzichte van de (loon)belasting die je moet afgedragen.

Binnen de gebruikelijk loonregeling zijn er nog twee andere maatstaven waar de fiscus jouw jaarsalaris aan toetst.

  • Het salaris van je meestverdienende medewerker.
  • 75% van het marktconforme salaris van functies waarmee jij je DGA rol kunt vergelijken in de branche.

Pakt één van deze twee hoger uit dan het normbedrag, dan ben je verplicht jezelf dat bedrag als loon uit te keren.

3. Mag je jezelf minder salaris uitbetalen?

Als je een startend bedrijf leidt, deeltijd bij je onderneming betrokken bent of als jouw bedrijf structureel verlies lijdt, mag je jezelf een lager DGA-salaris uitkeren. DGA’s van startups met een WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) mogen zichzelf zelfs het wettelijk minimumloon betalen.

Geldt het bovenstaande niet voor jouw bedrijf en kun je niet aantonen dat je vanwege je omzet minder loon wilt ontvangen, dan heb je twee opties. Kijk eerst of het salaris van je meestverdienende medewerker lager uitpakt dan het normbedrag. Pakt dat salaris alsnog te hoog uit, check dan of je jouw rol kunt vergelijken met vergelijkbare beroepen in de branche.

Is dat salaris lager dan het normbedrag? Dan accepteert de fiscus de hoogte van dat salaris mogelijk ook als alternatief te hanteren salaris. In uitzonderlijke gevallen mag je je salaris zelfs helemaal stopzetten.

Wat je ook doet, raadpleeg altijd een fiscalist of accountant als je afwijkt van het gebruikelijke loon. Je moet namelijk aan de Belastingdienst aantonen, dat het geoorloofd is om je DGA-salaris te verlagen.

4. Kun je jezelf automatisch verlonen?

Het verlonen van een DGA-salaris is een kwestie van één keer instellen en kan gemakkelijk geautomatiseerd worden. De salarissoftware stuurt je in dat geval elke maand je digitale loonstrook.

Vanaf het moment dat je jezelf gaat uitbetalen, betaal je een bijdrage voor de zorgverzekering en loonbelasting. Dat betekent ook dat je maandelijks loonaangifte moet doen bij de Belastingdienst. Vraag daarom een loonheffingennummer aan voor je B.V. 

Wie zijn salarisadministratie automatiseert, hoeft enkel en alleen nog elke maand twee SEPA-bestanden te downloaden en te betalen, één waarmee je jezelf salaris uitbetaalt en één voor de loonaangifte.

5. Hoe zit het met mijn auto van de zaak?

Indien je een auto van de zaak voor meer dan 500 kilometer per jaar ook privé rijdt, verschijnt dit voordeeltje via de bijtelling op je loonstrook. Je betaalt loonheffing over je salaris en de bijtelling. Als je jezelf onverhoopt minder of zelfs geen salaris meer wilt uitbetalen, maar wel de auto van de zaak voor privégebruik blijft rijden, komt er mogelijk een negatief bedrag op je loonstrook staan.

Zorg ervoor dat je dit bedrag voor het einde van het fiscale jaar hebt verrekend met het salaris dat je jezelf eerder hebt uitgekeerd. Of betaal het openstaande bedrag terug aan de B.V.

Fee Naaijkens is één van de grondleggers van CoPilot, de HR suite voor groeiende ondernemers. Wekelijks spreekt zij werkgevers die met HR worstelen. Daarom helpt CoPilot ze bij het structureren van hun HR via een arbeidscontractgenerator, een werkgeverskostentool en geautomatiseerde salarisadministratie. Fee werkte voorheen onder andere voor internationale platformen als TripAdvisor en trivago en een employer branding reclamebureau. Ook schreef ze al eerder voor Sprout en Intermediair over ondernemen en alles wat met werk en personeel te maken heeft.