Kom naar de Young Business Award (en maak kans op 12.500 euro)

Kick-off Young Business Award 2017

Sprout en de Young Business Award slaan de handen ineen voor een een spectaculair evenement voor ondernemers op 6 juni. Meld je aan!

De Young Business Award (YBA) wil je als groeiende ondernemer in de startupfase niet missen. Op 6 juni verzamelen honderden jonge ondernemers zich in het Atlas Theater in Emmen. Gastheer Jort Kelder maakt daar onder meer de winnaar van 12.500 euro prijzengeld bekend. De vier finalisten die daar hun beste pitch geven worden geselecteerd tijdens twee halve finales in Hoogeveen en Assen.

De Young Business Award is bedoeld voor snelgroeiende startups, die het liefst gedreven worden door een innovatie en een internationale groeipotentie hebben. Omzet, marktaandeel of bewezen interesse van investeerders tellen uiteraard ook mee.

Dit jaar wordt tegelijk met de YBA de 25 onder de 25 van Sprout gepresenteerd. Zo versterken we elkaar en krijgt Sprout de kans om ook ook in het noorden van het land actief te zijn.


Jort Kelder tijdens de editie van vorig jaar

Bedenker Niels Palmers trapte de Young Business Award in 2014 af met 100 bezoekers en 18 deelnemende bedrijven. Dat aantal liep in de jaren daarna gestaag op, tot 600 bezoekers en 100 aanmeldingen vorig jaar. De ondernemer (24) streeft er dit jaar naar om het Atlas Theater dit jaar tot de nok toe te vullen, met 825 bezoekers. Het aantal aanmeldingen ligt met 150 ondernemers al boven dat van vorig jaar.

“Het is officieel een stichting, maar ik heb het altijd als een bedrijf benaderd”, zegt Palmers. “Dat betekent dat je de ambitie hebt om elk jaar te verdubbelen. Een van zijn plannen om de groei erin te houden is onder meer een idee voor talentenjacht voor startups, in samenwerking met een regionale tv-zender.


Niels Palmers

Landelijk

De Young Business Award groeide ook van een regionale verkiezing uit tot een landelijk event. Vorig jaar won het Rotterdamse McNetiq de hoofdprijs. “Als ik bezoekers vraag: wat heb je liever, alleen noordelijke bedrijven, of het beste van het beste, dan kiezen ze toch voor het laatste. Ik kijk ook liever naar Champions League dan naar de Jupiler League.” Overigens komt het snelstgroeiende bedrijf van de wereld (Catawiki) ondertussen wel uit Assen, voegt hij daar aan toe. Om regionale ondernemers eer te blijven bewijzen is er ook een prijs voor de beste Drentse startup.

Het evenement heeft een belangrijke informele kant, zegt Palmers; veel mensen zien het ook als een avondje uit, naast een zakelijk business event met veel netwerkmogelijkheden. "Ik heb al een aantal samenwerkingen tussen bedrijven zien ontstaan. Dat is wat je graag wilt."

De redactie van Sprout maakt jaarlijks een lijst met de 25 beste ondernemers onder de 25 jaar. Wil je jezelf opgeven, of wil je een ondernemer aandragen? Mail de redactie!

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl