KvK: misbruik bedrijfsnamen in Google

De Kamer van Koophandel roept ondernemers op regelmatig hun bedrijfsnaam in Google in te tikken om te controleren of niemand van hun naam misbruik maakt. Zelf was de KvK onlangs slachtoffer van zo'n misleidende actie.

Twee bedrijven in Zwolle hebben in Google geadverteerd onder de naam van de KvK Oost-Nederland. Op verzoek van de KvK zijn de advertenties inmiddels verwijderd.

 

Een van de bedrijven had geadverteerd via Google Adwords onder naam van de KvK. De andere had misbruik gemaakt van de KvK-naam in het programma Google Maps. "Bij het zoeken op 'Kamer van Koophandel Oost' verscheen in Google Maps de naam van een 'slimme' ondernemer uit Zwolle", vertelt een woordvoerder van de KvK aan Nuzakelijk.

 

Waarschuwing

De KvK waarschuwt ondernemers nu voor deze ‘gewiekste' internetadvertenties. "Gelukkig zijn we er onderling nog uitgekomen", zegt de woordvoerder. "Anders had Google aan de hand van hun klachtenprocedure uiteindelijk zelf de advertenties moeten verwijderen." Deze procedure kost echter veel tijd. 

 

Bedrijven moeten er volgens de KvK zelf op bedacht zijn dat er geen misbruik wordt gemaakt van hun bedrijfsnaam. "Door simpelweg af en toe hun eigen bedrijf te googelen kunnen zij checken of anderen gebruik maken van hun naam."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!