5 eigenschappen van een slechte baas

Boos

Een van de ergste dingen die je je werknemers aan kan doen is micromanagen. Ook met een gebrek aan planning krijg je de werkvloer gillend gek, bewijst deze infographic. 

Is het verloop in je bedrijf groot? Durf ook in de spiegel te kijken of je je medewerkers niet een gevoel van wantrouwen geeft door bij ieder detail over hun schouder mee te kijken. In deze infographic van Quickbridge staat micromanagen op nummer 1 in een lijst met de vijf slechtste eigenschappen die een baas kan hebben.

Constructieve feedback is essentieel, zolang je maar een goede coach bent en waakt voor een te kritische rol. Een gebrek aan planning laat je team in verwarring achter – wat zijn je doelen en hoe wil je ze bereiken? Vooral jongere werknemers laat je bungelen met een gebrekkige planning. De laatste twee valkuilen zijn die van de betweter (waardoor je andere ideeën buitensluit) en een ongeduldige houding die leidt tot haastwerk.

Hoe het wel moet? Communiceer vaak, geef het goede voorbeeld (en neem verantwoordelijkheid voor je eigen rol), stel je benaderbaar op en werk aan vertrouwen, bijvoorbeeld in een-op-eengespreken en door ook interesse te tonen voor niet-werkgerelateerde zaken.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl