6 tips om meer te bereiken dan je ooit voor mogelijk hield

Tijd

Je hebt het waarschijnlijk zelf niet in de gaten, maar onderbewuste gedachten zijn vaak een rem op jouw succes en geluk. Met deze 6 tips van Sprout-expert Danny Compier gooi je jouw remmen los. 

Als mens en ondernemer wil iedereen graag alles uit het leven halen wat erin zit. In de dagelijkse praktijk ervaren de meeste mensen toch dat lang alles niet op rolletjes loopt. Ze hebben veel meer ideeën dan ze realiseren.

Zaken duren altijd langer dan je had gehoopt of verwacht en je omgeving is bijna altijd veel minder enthousiast over jouw plannen dan jijzelf. Veel onderzoekers hebben dit fenomeen onderzocht en hebben ontdekt dat deze rem op jouw succes niet ligt bij jouw omgeving maar gewoon in jouw eigen hoofd zit.

Dromen

Zowel zakelijk als privé blijken mensen vaak uitblinkers in het verzinnen van redenen waarom ze er niet alles aan doen om hun dromen of doelen te realiseren. Ken jij ze ook? Die mensen in jouw omgeving die een leven lang roepen dat ze voor zichzelf gaan beginnen, maar het uiteindelijk nooit doen? Of mensen die zichzelf telkens weer een deadline stellen om ergens aan te gaan beginnen om die deadline vervolgens keer op keer op te schuiven?

Of zitten er in jouw omgeving hoofdzakelijk mensen die alleen anderen de schuld geven van hun falen? Hoe ver ga jij eigenlijk om uit jouw leven te halen wat erin zit? Hoeveel heb jij ervoor over om jouw dromen te realiseren en jouw doelstellingen te realiseren?

Heb jij jouw prioriteiten op een rijtje en weet jij precies welke stappen je moet zetten en in welke volgorde om gelukkig en succesvol te worden? Als je eerlijk bent en de confrontatie met jezelf aandurft moet jij waarschijnlijk ook toegeven dat er ook bij jou nog veel te winnen valt.

Tips

Met onderstaande 6 tips kun je veel meer bereiken dan je tot nog toe hebt gedaan. Ze hebben hun waarde al menigmaal in de praktijk bewezen. Daag jezelf uit om ze toe te passen en zie hoeveel meer jij uit jezelf kunt halen.

• Hoe goed je ook je best doet, je kunt altijd beter. Als jij zo hard loopt als je maar kunt, denk je dat je dan nog een beetje harder kunt als er een paar hongerige wolven achter je aan rennen? Je kunt dus meer dan je denkt!

• Een ambitie of een voornemen om iets te bereiken zonder een plan en zonder een tijdlijn is niet meer dan een droom. Wil je iets echt bereiken? Dwing jezelf dan om een plan te maken en er vandaag nog aan te gaan werken. Van uitstel komt afstel!

• Hoeveel heb jij ervoor over om je doel te behalen? Opgeven doe je alleen als je een excuus vindt om aan jezelf uit te leggen dat je doel toch niet zo belangrijk was. Visualiseer hoe gaaf het is om je doel te bereiken. Deel je droom en je doel met anderen. Opgeven is dan moeilijker omdat je dan aan die anderen moet uitleggen waarom je opgeeft.

• Dwing jezelf tot discipline. Één dagje niet werken aan het realiseren van je doelen is het begin van een hele serie dagen waardoor je al snel weer overgaat tot de waan van je dag en dat geweldige doel weer niet meer dan een droom blijkt te zijn. Bijt je vast in je plan. Je moet er wel wat voor over hebben om gelukkig en succesvol te worden!

Maak een moodboard dat jou het gevoel geeft dat je wilt voelen als jij jouw plan hebt gerealiseerd. Hang deze boven je bureau, boven je bed, of desnoods op je toilet. Als screensaver op je telefoon of pc werkt ook heel goed. Hoe vaker jij dit beeld ziet, hoe beter! Het gaat dan leven in je brein. Het wordt dan onderbewust een deel van jezelf. Hoe beter jij jouw droom visualiseert, hoe gemakkelijker je door zult zetten als het tegenzit.

• Als het realiseren van je doel langer duurt dan je had gehoopt en je het gevoel hebt dat je finish nog wel heel ver voor je ligt, kijk dan eens achterom en zie hoe ver je al gekomen bent vanaf je start!

Praat vooral ook over je dromen met de mensen om je heen. Wie weet krijg je dan steun uit onverwachte hoek. Toon je enthousiasme. Als mensen zien dat jij er zelf onvoorwaardelijk in gelooft zullen ze niet zo snel negatief op je plannen reageren en jou je succes ook meer gunnen.

Wat staat je nu nog in de weg om vandaag nog aan jouw succes te werken?

Danny Compier startte zijn loopbaan als Mind Trainer nadat hij als ondernemer zijn eigen burn-out en angsten wist te overwinnen. Hij ontwikkelde het online programma Reset Your Mind waarbij hij de manier waarop jij denkt en dus functioneert compleet weet te resetten. Hierdoor ben jij zelf in staat jou gedachten en dus jou leven positief te bepalen. Eind 2017 komt het eerste boek uit van deze bevlogen managementtrainer.