Waarom een workout goed is voor je productiviteit

Af en toe een rondje sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je productiviteit. Je wordt er minder gestrest door en haalt deadlines gemakkelijker.

Heb jij het zo druk dat je niet meer aan sporten toekomt? Zonde, want sporten is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je productiviteit. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Leeds. De studie analyseerde tweehonderd mannen op dagen dat zij tijdens de werkdaq korte momenten een workout deden en op dagen dat zij dit niet deden. Denk bij een workout aan bijvoorbeeld aerobics, yoga of een krachttraining.

Minder vermoeid

Wat bleek: zes op de tien werknemers bleken erdoor beter te worden in time management, hun mentale performance en hun deadline-skills. Ze konden beter met stress omgaan en dat uitte zich in minder geschreeuw tegen andere medewerkers en gesmijt met telefoons. Ook waren medewerkers na de lunch minder vermoeid, waardoor ze weer snel verder konden werken. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met het stofje endorfine dat mensen aanmaken bij het bewegen. 

In onderstaande infographic staan alle cijfers van het onderzoek. Overweeg nu eens of je bij jouw bedrijf ook een paar sporttoestellen neer zou moeten zetten.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl