Wat te doen nadat je je bedrijf hebt verkocht? Dit zijn de 3 opties

Uitgang

Je hebt een exit gemaakt bij je startup: hartstikke mooi, maar wat ga je nu doen? Sprout loodst je door drie mogelijke toekomstscenario’s.

Het maken van een exit is het geromantiseerde slot van het startup-bestaan van iedere ondernemer. Dit is het moment voor loon naar werken, eindelijk kun je flink kapitaal ophalen als ondernemer. Maar wat moet je eigenlijk doen na zo’n exit

Lilia Stoyanov, de ceo van HR-bedrijf Transformify, geeft op de website van zakenblad Entrepreneur antwoord op deze vraag. Ze schetst daarbij drie scenario’s voor ondernemers die een exit hebben gemaakt. We delen ze hieronder met je.

​1. Stop met ondernemen

Is je exit succesvol en heb je veel kapitaal opgehaald? Zeg maar: genoeg om van met pensioen te kunnen gaan? Niets houdt je in dat geval tegen om met de figuurlijke cocktail op het strand te gaan zitten. Je kunt echter ook voor de Elon Musk-benadering kiezen en je geld in de start van een nieuw bedrijf stoppen.

2. Ga elders aan de slag

Na het ondernemen plotseling weer voor de baas werken? Je ziet het soms gebeuren, maar veel bedrijven staan niet te springen om oud-ondernemers aan te nemen. Ze zijn dikwijls bang dat de oud-ondernemers zich zal zullen vervelen of slecht tegen autoriteit kunnen, wat het werk niet ten goede zal komen. Maar goed, soms lukt het wél. Als bedrijven op zoek zijn naar een creatieve geest, bijvoorbeeld. Ondernemers staan immers bekend om hun creatieve brein.

​3. Ga aan de slag voor de overnamepartij

Soms kan het ook zo zijn dat de overnamepartij je een baan aanbiedt in bijvoorbeeld het managementteam. Dit kan heel goed werken, maar er kan ook een titanengevecht ontstaan, waarbij je het als oud-ondernemer moeilijk vindt om niet meer aan het roer te staan. Bedenk dus goed of dit iets voor jou is.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!