Werk je ook thuis vanwege de ov-staking? Zo doe je dit het effectiefst

De ov-staking van vandaag zorgt ervoor dat organisaties hun personeel massaal thuis laten werken. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen in jouw bedrijf vandaag zo effectief mogelijk remote werken? Drie tips.

Iedereen heeft in Nederland het recht om te staken, dus de ov-branche ook. Wel is het onhandig voor bedrijven die van A naar B moeten. Grote kans dat jouw medewerkers vandaag thuiswerken. Hoe doen jij en je medewerkers dit echter zo effectief mogelijk? Sprout geeft drie tips.

1. ​Werk in blokken

Thuiswerken is rustig, maar je kunt je laten afleiden door je to-do-list van huishoudelijke taken. Zorg er daarom voor dat je in heldere blokken van 1 of 2 uur werkt en in de tussentijd pauze neemt. Tijdens deze pauzemomenten kun je tijd inruimen om de was te doen, of om gewoon even op social media te zitten.

2. Werk met heldere planning

Je concentratie is op het begin van de dag het hoogst, dus is het nuttig om de belangrijkste taken op het begin van de dag uit te voeren. Ga vervolgens over tot de minder belangrijke zaken. Het is handig om je takenpakket van de dag vorm te geven in een heldere planning.

3. Eet op tijd

Remote werken, betekent voor velen dat ze in al het enthousiasme maaltijd skippen, of veel te laat beginnen aan hun middageten. Zonde, want met een lege maag werken betekent minder geconcentreerd aan de slag zijn. Wees daarom verstandig en neem je middageten gewoon op de normale tijd, bij de meesten om 12 uur ‘s middags.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!