Zo houd je een 'denkweek' als Bill Gates

Bill Gates

Wil je als ondernemer ongestoord nieuwe ideeën uitwerken en de visie achter je bedrijf aanscherpen? Laat je inspireren door Bill Gates, die zich twee keer per jaar een week afzondert in een afgelegen blokhut.

Zonder internet, collega’s, vergaderingen en andere afleidingen kun je grote sprongen maken op het gebied van creativiteit en nieuwe ideeën, wist Bill Gates toen hij zich al in de jaren ‘80 afzonderde in een blokhut aan de Amerikaanse Westkust. Die think-week is voor de Microsoft-oprichter nog altijd een traditie die hij twee keer per jaar plant, beschrijft deze infographic van Reservations.com.

In die blokhut schreef Gates onder meer zijn memo “The Internet Tidal Wave”, waarin hij uiteenzette hoe het internet de complete computerindustrie zou veranderen, en hoe Microsoft daar mee om zou moeten gaan om relevant te kunnen blijven. In de jaren daarna bleef Gates steevast terugkeren naar zijn blokhut, waar hij zichzelf volledig loskoppelt van technologie, familie, vrienden en medewerkers – behalve een verzorger die hem twee keer per dag een maaltijd brengt.

In zijn kalme cocon leest Gates artikelen, boeken en onderzoeksrapporten. Met de nodige rust en ruimte in zijn hoofd formuleert hij zijn reactie daarop, en geeft hij nieuwe inzichten een plek. Uiteraard hebben we lang niet allemaal een afgelegen huis, inclusief kok, tot onze beschikking. Maar het idee van jezelf af en toe bewust buiten de alledaagse hectiek plaatsen is hoe dan ook het overwegen waard. In deze infographic zie je alvast hoe Gates het aanpakt, en wat voor voordelen zo’n denkweek je kan brengen: 

Lees ook: 
Mijn ondernemersblunder: werken in je bedrijf (in plaats van eraan)
3 dingen die je team nodig heeft van jou om zelfstandig te kunnen werken
Kies je bewust voor ondernemerschap?
Deze ondernemer geeft zijn werkboek waarmee je doelen kan stellen gratis weg

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl