Zo lang zitten je medewerkers dagelijks op hun mail

E-mail

E-mail is een tijdvreter, maar hoe lang zitten je medewerkers dagelijks op hun mail? De helft van hen blijkt maar liefst een uur te grasduinen door het Postvak In. Dat moet anders.

E-mail is een prachtige, snelle manier om met elkaar te communiceren. Je zou er niet aan moeten denken dat we nog steeds brieven naar elkaar moesten versturen om een boodschap over te brengen.

Een uur

Toch is e-mail niet de heilige graal. Wat blijkt: het medium vreet tijd van je medewerkers. 48 procent van je medewerkers zit gemiddeld genomen wel een uur per dag op zijn werkmail. Dit is zonde van de tijd, want die hadden ze ook kunnen steken in nuttige taken, zodat je bedrijf verder groeit. Bekijk de onderstaande infographic van zakenblad Entrepreneur maar eens voor alle cijfers.

Blendle-medewerker en schrijver van het boek Grip Rick Pastoor heeft dit alles allang door. In een interview met Sprout gaf hij eerder dit jaar de volgende tip: “Je kan jezelf forceren om niet te mailen, maar ik zeg: plan overdag drie momenten voor je mail, zodat je het thuis onder controle hebt, en je jezelf niet hóeft te forceren.”

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl