25 unicorns waar je nog nooit van gehoord hebt

Unicorn

Startup-prins Constantijn wil dat Nederland twee unicorns per jaar voortbrengt. Helemaal goed, zolang ze maar niet in onderstaand lijstje eindigen.

Unicorns als Reddit en BuzzFeed kent iedereen. Toch zijn er ook genoeg unicorns die bij het grote publiek amper bekend zijn, zo blijkt.

De ‘winnaar’: Starry

 McGuffin Creative Group deed een onderzoek onder 4.000 respondenten en vroeg hen welke van de 160 Amerikaanse unicorns zij kenden. In totaal zijn er 420 unicorns wereldwijd. Verreweg de onbekendste unicorn is Starry, dat zichzelf omschrijft als “lightning-fast, incredibly reliable, awesome internet service with no gimmicks”. Iets meer “gimmicks” was geen overbodige luxe geweest voor Starry, want slechts 1 procent van alle respondenten heeft ooit van het bedrijf gehoord.

Opmerkelijk is dat ook AllBirds in het lijstje staat. Deze unicorn maakt duurzame schoenen van merinowol, die een grote hit werden in Silicon Valley. Sprout sprak AllBirds-manager Sandeep Verma afgelopen zondag over de unicorn-status van zijn bedrijf. Hij relativeerde het belang van de status overigens wel: “Zo’n waardering na een investeringsronde is belangrijk, maar we willen ons er niet blind op staren. We blijven gefocust op onze producten.” En op de marketing, zouden wij hem naar aanleiding van dit onderzoekje willen adviseren.

Unicorn

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl